100 Kays Ajans Kays Ajans

Marka & Kreatif

Katalog ve Broşür Tasarımı

  • Story Board | Matbaa Teknikleri | Basılı İşler
Katalog ve Broşür Tasarımı

 

Story Board

Storyboardlar, bilgileri görsel olarak sunmanın güçlü bir yoludur; hücrelerin doğrusal yönü hikaye anlatımı, bir süreci açıklamak ve zamanın geçişini göstermek için mükemmeldir.

 

Matbaa Teknikleri

Matbaa baskı teknikleri genel anlamda dijital baskı, ofset baskı, tampon baskı ve serigrafi baskı olarak açıklanabilir. Uygulanacak olan çalışmaya göre doğru baskı tekniğini kullanacak kişiler teknolojik ve kaliteli olan baskı işlemleri yapabilmektedir.

 
Dijital Baskı

Oldukça sık kullanılan dijital baskı yöntemi de kullanılan baskı çeşitleri arasında önemli bir yer tutar. Dijital baskılar isminden de anlaşılacağı üzere bilgisayar destekli ve dijital ortamda olan bir baskı türüdür. Özellikle reklam çalışmalarında halen oldukça sık olarak kullanılan dijital baskı işletmeler için düşük maliyetli baskılar sağlamaktadır. Hatta günümüzde şirketlerin reklam yapmasının en ekonomik yoludur.

 
Serigrafi Baskı

Serigrafi baskı günümüzde elek baskı diye de anılan bir baskı çeşididir. Serigrafi baskı yapılırken metal veya ahşap bir çerçeveye ihtiyaç vardır. Serigrafi baskı ipek veya kumaş üzerine yapılan bir baskı olmasından dolayı, kumaşların çerçevelere gerilmiş olması gerekir. Maskeleme yöntemi kullanılan serigrafi baskı işlemlerinde plastik veya metal dokumalardan elde edilen elek kalıplar kullanılır. Eleğin içinde bulunan sıyırıcı ile baskı işlemi yapılırken tam olarak hazırlanan şablona göre baskı alınmış olur. Kumaş baskı işlemlerini yapan matbaacılar “matbaa baskı teknikleri nelerdir?” sorusuna ilk olarak serigrafi baskı cevabını verirler. Serigrafi baskılama işlemleri seri baskılarda da sıkça tercih edilir ve yaygın olarak kullanır.

 
Tampon Baskı

En çok kullanılan baskı çeşitlerinin arasında yer alan tampon baskılar bombeli yüzeylere kolayca baskı yapılabilmesini sağlar. Tampon baskı; bombeli yüzeyler, çukur yüzeyler, yuvarlak yüzeyler, düz yüzeylere tek veya daha fazla renk ile baskı alınabilen bir baskı çeşididir. Reklam sektöründe de kullanılan tampon baskı en çok kullanılan matbaa baskı çeşitleri arasında yer alır.

 
Ofset Baskı

Dilimize İngilizce’den geçmiş olan Ofset baskı; OFF ve SET kelimelerinin birleşmesi sonucu ortaya çıkmış bir kelimedir. Ofset baskı kitap ve dergilerin kapak baskı işlemlerinde kullanılan ve oldukça bilinen bir baskı çeşididir. Ofset baskı çalışmaları, hemen herkes tarafından bilinen baskılama çalışmaları arasında yer alır. Günümüzde yaygın olarak kullanılan ofset baskılar teknolojinin ilerlemesi ile beraber oldukça gelişmiş bir durumdadır. Bir metalden yararlanılan ofset baskı işlemlerinde metal üzerine aktarılan mürekkep ile baskılama işlemi yapılır. Ofset baskılarda mürekkeple suyun karışmadığı ortamda yapılan baskılar kaliteli baskılar olarak adlandırılmaktadır. Kitap ve dergi baskılarında kullanılıyor olmasından dolayı en çok kullanılan baskılama işlemlerinden biri de ofset baskıdır. Ofset baskılar aynı zamanda seri olarak da çalışılabilen baskılar arasında yerini alır.

 

Tifdruk Baskı

Matbaacılıkta kullanılan temel baskı tekniklerinden biri olan bu yöntem matbaa baskı teknikleri nelerdir konusunun son yöntemi olarak göze çarpmaktadır. Ambalaj yüzeylerin baskısı olarak da adlandırılan tifdruk baskıyı en iyi açıklayacak yöntem çukur baskıdır. Çabuk buharlaşan akışkanlı mürekkepler kullanılarak yapılan bu yöntemde oyma klişe kullanılmaktadır.

 

Basılı İşler

Basılı işler satın alma hizmetimiz; danışmanlık, tedarikçi seçimi, kalite kontrol yönetimi ve teslimat süreçleri takibini kapsıyor. Her biri alanında uzman danışmanlarımız ve tedarikçilerimiz el ele vererek size en doğru ve hızlı hizmeti vermek için çalışıyor. Belirlediğimiz kriterlere uygun, bağımsız denetim şirketi tarafından tescillenmiş iş ortaklarından oluşan tedarikçi havuzumuzla basılı işler alanındaki tüm ihtiyaçlarınızı optimum çözümlerle karşılıyoruz.

Reklam Kampanyası
Sürükle Görüntüle Kapat Oynat